Forex Traden Nederland

1.Wat is Forex Traden Nederland?

Les 1 De Valutahandel.

Ben je nog helemaal niet bekend met wat Forex nu precies is? Hier zal ik eerst even uitleggen wat de handel in Forex Traden Nederland nou precies inhoud.
Forex staat voluit voor “Foreign Exchange”. En wordt ook wel gewoon valutahandel genoemd. Denk aan het moment dat je geld ingewisseld bij een wisselkantoor op vakantie.
Met Forex wordt dit echter niet zo bedoeld. Het gaat hierbij om veel grotere transacties. De handelaren in Forex openen veel grotere posities waarbij ze de ene valuta inruilen voor een andere valuta en deze vaak dezelfde dag alweer sluiten.

Forex Traden Nederland

Op de Forex markt wordt er 5 dagen per week actief gehandeld in de verschillende valuta’s. Dat dus 5 dagen 24 uur lang. De handel in valuta opent op 23.00 op zondagavond en sluit om 23.00 op vrijdagavond. Bedrijven, investeerders, banken en natuurlijk de kleinere traders zullen dan speculeren en handelen op verschillende valuta. Dit kan natuurlijk allemaal via een online platform ook wel ‘’broker’’genoemd.

Deze valuta’s worden verhandeld in verschillende paren zoals bijv. 1 van de bekendste paren (EUR/USD) Euro/Amerikaanse Dollar. En iedereen overal ter wereld kan hier aan mee profiteren. Met de juiste speculatie, inzicht en analyse. De Forex markt is 1 van de grootste ter wereld.

Forex Traden Nederland

Er zijn meer dan 100 officielen paren in de wereld, maar er zijn toch een aantal populaire paren die het meest worden verhandeld, Vooral de U.S. Dollar, de Euro, en de Yen. De andere favorieten paren zijn de Britse Pond, Australische Dollar, Zwitserse Frank, Canadese Dollar en de Zweedse Kroon. Je kunt ze in heel veel manieren verhandelen en ook heeft elk paar zijn eigen pieken en dalen. Zo heeft elk paar wel een eigen groep van inversteerders, speculeerders en handelaren die ze aantrekken. Er zijn verschillende groepen handelaars waar ik nu wat meer over ga uitleggen.

 • -De Banken.
  De grote banken ter wereld zijn verandwoordelijk voor plus minus 50% van alle transacties en valutahandel op dagelijkse basis. Dit wordt ook wel de “Interbancaire markt” genoemd.
  De interbancaire markt is het financiele systeem van de handel in valuta tussen banken en financiele instellingen, met uitzondering van particuliere beleggers en kleinere handelspartijen. Terwijl sommige interbancaire handel wordt gedaan door banken in opdracht van grote klanten, de meeste interbancaire handel is merkgebonden, wat betekent dat het vindt plaats in opdracht van de eigen rekeningen van de banken.
 • -Beleggings fondsen en Investeerders.
  Na de banken zijn de beleggingsfondsen, samengevoegde fondsen en investeerders managers de tweede grote spelers op de valutahandel. Investeerders managers en de beleggingsfondsen handelen vaak met een groot capitaal wat toebehoord aan vele klanten en investeerders.
 • -Bedrijven en instellingen.
  Een belangrijk gedeelte van de Forex markt zijn de activiteiten direct van de bedrijven die altijd kijken naar de wisselkoers om grote zakelijke transacties te doen of aankopen te doen in andere landen. Om een voorbeeld te geven een Duitse automaker importeerd Amerikaanse onderdelen en verkoopt deze weer in Engeland. Als de koop rond is moeten de Britse Ponden weer terug geruild worden naar Euro’s in Duitseland en om de Amerikaanse onderdelen af te betalen moeten de Euro’s weer omgewisseld worden in U.S.Dollars. Dit bepaald ook weer een deel van de volatie in de Forex markt.
 • -De Centrale banken.
  Ook invloedrijke spelers in de Forex markt zijn de centrale banken.
  Centrale Banken zijn instellingen die worden gebruikt door landen over de hele wereld om te helpen bij het beheer van hun land of regio. Met de commerciele bank-industrie, de rente, en de prijzen. Voorbeelden van actieve centrale banken omvatten de Federal Reserve van de Verenigde Staten, de Europese Centrale Bank (ECB), de Bank of England (BOE), Bank of Canada en de Reserve Bank of Australia (RBA). De invloedssfeer van een centrale bank kan varieeren van een enkel land, zoals de Reserve Bank of Australia, of het beleid gemaakt voor een regio of een groep landen vertegenwoordigen, zoals de ECB. Vanwege dit hebben de acties van de centrale banken de mogelijkheid om markten te bewegen.

 

 • -Kleine traders en klein investeerders.
  Als we het hebben over kleine traders, dan hebben we het over de traders thuis of op kantoor. Die hun eigen account traden en bij blijven leren. De invloed van de kleine traders is heel erg laag op de grote valutamarkt. Maar met het gemak van tegenwoordig en de brokers op het internet is de kleine trader op een snel tempo aan het groeien. Kleine traders handelen op de markt via brokers of een bank.

  Om een succesvolle trader te worden kan 1 van de moeilijkste uitdagingen ter wereld zijn als je mentaal niet sterk genoeg bent. Trading heeft voor het allergrootste deel misschien wel 80-90% met metaal en emotioneel sterk zijn te maken. En de harde realiteit is dat ook maar misschien 5 tot 10% van de traders het echt zullen maken.
  Als je als onervaren trader zo de markt in stapt zal je ook hard geconfronteerd worden met de werkelijkheid. Als je niet bent ingesteld op het feit dat de grote spelers zomaar de markt eens flink kunnen bewegen zou je zomaar ineens je gehele account kunnen verliezen.
  Ik kan je zeker wel meegeven dat je met de juiste informatie, strategieen, risicomanagment en natuurlijk de juiste instelling zeker succesvol kunt worden en ook de strijd zal winnen!
  Forex Traden Nederland

Opzoek naar goede Forex Educatie? www.theforexscalpers.com
De beste Broker?  IC MARKETS.